Міська науково-дослідницька конференція старшокласників «Роль митрополита Андрея Шептицького у національному вихованні, освіті та становленні української державності»

18.12.2015

17 грудня 2015 року у Класичній гімназії при ЛНУ імені Івана Франка за участю ГО «Святий Юр» та Центру національного виховання імені А. Шептицького відбулася Міська науково-дослідницька конференція старшокласників «Роль митрополита Андрея Шептицького у національному вихованні, освіті та становленні української державності», метою якої є популяризація діяльності митрополита Андрея в освіті та вихованні української молоді.

Конференція відбулася як перший етап Міжнародної науково-дослідницької конференції «Андрей Шептицький – будівничий держави, князь Церкви, лідер нації» з нагоди 150-річчя від дня народження Великого Митрополита.

Участь у конференції взяли 52 учні навчальних закладів м. Львова, серед яких 10 – учні Класичної гімназії. Було представлено 41 наукове дослідження за такими напрямками:

· Андрей Шептицький про роль молоді у розбудові українського суспільства;

· Ідеї екуменізму в діяльності Митрополита, Його міжнародна діяльність;

· Пам'ятні місця, пов'язані з Андреєм Шептицьким;

· Меценатська діяльність Митрополита;

· Андрей Шептицький про роль молитви у житті сучасної людини. Молитва Митрополита.

Працювало 5 секцій, на яких слухалися роботи учасників.

Відкрив Конференцію директор гімназії Ю. Джала, благословив учнів на добру і плідну роботу отець Віталій. Слово мали Іван Вакарчук, Петро Шкраб’юк, Григорій Брунець, Ореслава Хомик, Олесандра Приставська та ін.

Усі учасники конференції відзначені дипломами. Кращі роботи рекомендовано журі до наступного туру.

Буклет


Інші новини