Європейські канікули юних гімназистів

04.04.2023
Весняні канікули учні 7-Б, 8-А та 8-Б класів Класичної гімназії разом з класними наставниками Саганською Оленою Романівною, Ільчишин Ольгою Володимирівною, Заверухою Надією Володимирівною та вчителями Глібкович Марією Володимирівною та Салиш Христиною Зіновіївною провели у цікавій та пізнавальній подорожі Європою "НІМЕЦЬКІ ПРИГОДИ У ЄВРОПА-ПАРКУ".

Розпочалася мандрівка із надзвичайно затишного міста, "Квітки Європи" - Вроцлава. Багата історія вписана у мури цього міста. Наступного дня учнів зустріла столиця Саксонії - місто Дрезден. Багато руйнувань та страждань довелось перенести місту у 1945 р., але Дрезден постав із руїн та зачаровує своєю величчю та красою архітектури. Справжні шедеври мистецтва можна було побачити у Дрезденській картинній галереї. Далі гімназисти помандрували до Страсбурга (Франція) та відвідали Європарламент. Цікаву екскурсію будівлею та сесійною залою провела наша землячка та випускниця Класичної гімназії п.Юлія Турій.

Американські гірки, каруселі, запливи на човнах - все це було у найбільшому парку розваг Німеччини - Європа-парку. Продовжили подорож учні гімназії до баварської столиці - м.Мюнхена та романтичного замку баварського короля Людовіга ІІ - Нойшванштайну. Неймовірні краєвиди, краса та велич замку зачаровують.Також гімназисти мали змогу вшанувати пам‘ять провідника української нації Степана Бандери і виконати Гімн України на його могилі. Завершили мандрівку учні у мальовничій Празі. Собор Святого Віта, Старомєська площа з ратушею та астрономічним годинником Орлой та багато інших визначних місць залишили приємний післясмак.

Як приємно було зустрічати на вулицях європейських міст, дипломатичних установах, театрах, музеях український прапор. Підтримка, яку цивілізований світ демонструє в складні для нас часи, зігріває серця українців вдома та за кордоном та дає наснаги у нашій боротьбі.

Інші новини