Правила безпечної поведінки взимку

07.12.2021

Діти поводяться дуже активно і взимку і влітку. Однак коли приходить зима і сніг вкриває землю значно зростає число травм. Тому адміністрація гімназії хоче розповісти про правила безпечної поведінки взимку.

Значне число травм взимку відбувається через невміння правильно кататися на санках, лижах і ковзанах.

Якщо ви вирішили довірити дитині самостійно спуститися з гірки на санчатах, розкажіть йому, що:

- Спускатися слід тільки з рівних, пологих гірок, без трамплінів, купин, дерев або кущів на шляху;

- Перед спуском потрібно перевірити, чи вільна траса, чи не збираються її перетинати з іншого схилу;

- На сані сідають тільки верхом, тримаючись за мотузку. Ноги не ставлять на полози, тримають з боків напівзігнутими;

Категорично забороніть дитині кататися з гірок, що виходять на проїжджу частину вулиці або залізничне полотно, і роз'ясніть, наскільки це небезпечно для життя.

У Львові відкриють міську ковзанку та ви захочете поїхати сім’єю на гірські курорти. Лижі й ковзани - непрості види розваги, тому необхідні знання техніки: вміння ставити ногу, тримати корпус, знання правил безпеки падіння. Отримують травми, в основному, діти не навчені правильному поводженню з таким спортивним інвентарем.

Батькам важливо не тільки навчити дитину безпечному катанню на лижах, ковзанах, санчатах, а й не забути забезпечити всіма необхідними засобами захисту (налокітники, наколінники, шоломи та т.д.) при заняттях зимовими видами спорту.

Ще одна часта зимова травма - ушкодження очей. Міцно зліплений і влучно запущений сніжок може позбавити дитину зору. Тому поясніть дитині, що під час «снігового бою» краще перебувати якомога далі від його епіцентру.

У період зимових канікул і новорічних свят найулюбленіші дитячі розваги - феєрверки та петарди. І хоча у Львові є тимчасова заборона на продаж та використання піротехніки, на ринок новорічних свят надходять різноманітні піротехнічні засоби, які дуже далекі від невинної іграшки та безтурботного проведення свята. Запускаючи петарду, не можна стояти під деревом, біля стіни, поряд з товаришами, направляти траєкторію польоту в сторону перехожих, тварин, будівель. Не можна запускати петарди в приміщенні.

Щоб запобігати виникненню дорожньо-транспортного травматизму, діти повинні знати й дотримуватися таких правил, коли переходять дорогу:

- Зупинитися на узбіччі;

- Подивитися в обидві сторони;

- Перед тим як переходити дорогу, переконатися, що на дорозі немає машин або інших транспортних засобів;

- Йти, але ні в якому разі не бігти;

- Переходити дорогу лише у встановлених місцях на зелений сигнал світлофора;

- Маленьку дитину переводити через дорогу треба тільки за руку;

- Дітям не можна грати біля дороги, особливо з м'ячем.

- Прикріпіть на одяг дітей сітловідбивальні елементи.

Пам'ятайте, краща профілактика зимових травм - це обережність і обачність!


Інші новини