«Світ професій - мій вибір, мій успіх»

20.03.2023
13-14 березня психолог Возняк Галина Романівна та Козак Ірина Іванівна разом з психологом пані Ольгою Капраль (матір'ю учениць 7-А та 10-А класів) розпочали цикл занять з учнями 9-х класів «Світ професій - мій вибір, мій успіх».
Профорієнтаційна робота - одна з найважливіших напрямів гімназії. Учні не завжди розуміють, яку професію обрати, до якого внз вступити та взагалі, де шукати застосування власним талантам. Завдання організаторів заходу полягало в тому, щоб навчити робити вибір, виховати спрямованість на самопізнання, яке допоможе визначитися з професією, навчити співставляти свої вміння з вимогами до конкретної професії, забезпечити розвиток важливих якостей особистості.
Під час заняття говорили про різноманітність професій, їх актуальність, про модні та забуті професії. Дискутували про необхідні риси для освоєння професій. Намагалися разом знайти відповідь на запитання що краще: одна - на все життя чи пошук, поки не знайдеш. Запропонували тест Голланда на визначення професійного типу особистості.
Заняття пройшли активно, на одному подиху з великим оптимізмом і бажанням на продовження.

Інші новини