Що може зробити кожен для збереження довкілля?

14.11.2019
Відповідь на це питання шукали учні 11-их класів на незвичному уроці. На запрошення вчителя біології Шоханова С.О. на урок завітала кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології біологічного факультету ЛНУ ім. І. Франка  Ольга Миколаївна Цвілинюк. Старшокласники  довідалися про основні екологічні проблеми сучасності - зміни клімату, спричинені техногенним парниковим ефектом, потоншення озонового шару, кислотні опади, масове забруднення довкілля пестицидами та пластиком. Гостя розповіла про те, як кожен з нас робить свій "внесок" у погіршення екологічної ситуації спалюючи вогкі рослинні рештки, суху траву, побутовий пластик, забруднюючи  довкілля твердим сміттям та закликала поміркувати про наслідки наших  вчинків. Під час заняття  було наголошено на шкідливому впливі на здоров'я людини штучно синтезованих харчових добавок та виробів із різних сортів пластику.
На завершення Ольга Миколаївна зазначила, що ми самі можемо спробувати допомогти  планеті, не чекаючи ініціатив на державному рівні. Кожен з нас може долучитися до збереження довкілля і це не так важко, як здається на перший погляд.
Після уроку гостя поспілкувалася з директором нашої Гімназії Ю. С. Джалою та розповіла про свою волонтерську діяльність у справі екологічної просвіти учнівської молоді.

Інші новини