Мотивація та бажання вчити хімію є!

17.06.2022
Розвиток пізнавальної активності учнів, підвищення інтересу до вивчення хімії, залучення до дослідницької та науково-практичної діяльності - це мета роботи вчителя хімії Козак Ірини Іванівни протягом 2021-2022 н. р. Для цього педагог разом з гімназистами долучилися до проєктів НМЦО м. Львова "Єдиний освітньо-культурний простір" та "Невгамовні дослідники". У рамках проєкту "Єдиний освітньо-культурний простір" відбулися музейні уроки:
  • "Кольорова палітра І. Труша" (для учнів 8-их класів, музей І. Труша);
  • "Фізичні та хімічні явища" (для учнів 7-их класів, аптека-музей "Під угорською короною").
На уроках учні були творчими, креативними, зацікавленими, враженими, що урок хімії можна так цікаво провести в незвичній атмосфері. 
Крім того, частиною проєкту "Невгамовні дослідники" в Гімназії стали дні хімії під гаслом "Пізнай хімію зблизька". На учнів чекали цікаві презентації про корисні овочі та фрукти (Павлюх С., 11-А клас), хімічні елементи в організмі людини (Токарєва А., 11-В клас), про двічі Лауреата Нобелівської премії Марію Складовську-Кюрі (Цимбал В., Янчук Д., 10-А клас), пластмаси, з яких виготовляють дитячі іграшки (Богач Г., Дунаєвська В., 9-А клас).
Цікавим для учнів 8-их класів став урок майстрині Лесі Шльомської з виготовлення ляльок-мотанок, які є оригінальною альтернативою пластмасовим лялькам.
Велике захоплення охопило учнів 7-А та 8-их класів у школі наукового експерименту Lviv Open Lab. Тут у "Лабораторії детектива" гімназисти знімали відбитки пальців, готували невидиме чорнило, вчилися перевіряти купюри.
Теорія уроків і практика відповідних  майстер-класів довели: мотивація та бажання вивчити хімію є!



Інші новини