Підвищуємо правову культуру та свідомість гімназистів

24.11.2022

23 листопада, у Гімназію завітала випускниця 2019 року – Христина Вершкова, разом зі своїми одногрупниками, які є студентами юридичного факультету ЛНУ ім. Ів. Франка, членами ГО «Об’єднання студентів-правників», консультантами «Юридичної клініки ЛНУ».

Майбутні юристи провели цікаву лекцію та інтерактивну гру щодо знань учнями своїх прав та обов'язків. Гімназисти 9-А, 9-Б, 9-В та 10-Б класів дізналися детальніше про працю підлітків: що варто знати, щоб захиститися від недоброчесних роботодавців.

Корисною була розповідь і про авторське право, і про кримінальну відповідальність підлітків, заборону відеозапису аудіовізуального твору під час публічної демонстрації.  А на завершення усі присутні перевірили отримані знання у грі «Хто хоче стати камкордером?». Опісля гімназисти ще мали багато цікавих запитань, на які люб'язно відповідали студенти-правники.

Маємо сподівання, що учні зможуть вдало та правильно застосувати отриману інформацію, будуть відповідальними у використанні чужої інтелектуальної власності у своїх рефератах, профілях соціальних мереж тощо, а також самі зможуть захистити власні права у потрібний час.

Давнє римське прислів'я говорить: «Там де право, там і захист».


Інші новини