Шкільні поїздки очима гімназистів

05.04.2023
На канікулах ми, 6-Б і наша класна керівниця, Гось Оксана Володимирівна, побували на екскурсії, що тривала 2 дні. Першого дня ми відвідали ферму "Мукко", дізнались як виготовляють там сир і подивились на дуже милих кіз. Виявилось, сир варити довше, ніж здається...
Потім ми мали екскурсію по Трускавцю, і побачили дуже незвичне джерело. Ви знаєте, яка на дотик вода з великим вмістом гліцерину? І якщо помити руки цією водою, то ефект буде як від крему для рук.
Останньою локацією була солеварня у Дрогобичі, найстаріше підприємство в Україні. Насправді, сіль видобувати дуже небезпечно, а варити дуже довго. І це справді цікавий процес.

Другого дня ми відвідали фортецю Тустань і дізнались багато цікавих фактів про неї. Наприклад, міст, що вів до воріт, був побудований спіраллю навколо скелі, аби у випадку штурму фортеці можна було обстрілювати військо ворога просто з вікон. 
Такі історичні пам'ятки потрібно зберігати, адже це наше минуле. Зараз нам дуже важливо знати нашу історію. Але ще краще - бачити її своїми очима, хіба ні?
Отже, трохи погулявши біля фортеці, ми поїхали далі.
Нас повели до водоспаду Кам'янки і Журавлиного озера. Але почнемо з водоспаду.
Водоспад, звичайно, неймовірно красивий. Та, поки ми споглядали краєвиди, нам задали питання. 
- Діти, ви знаєте чому водоспад називається Кам'янка?
- Ні, не знаємо!
- Тоді ось. Водоспад - Кам'янка, бо річка- Кам'янка. А річка Кам'янка, бо село - Кам'янка. А село Кам'янка, бо... Там справді було багато каміння.
Так... Це найлогічніша назва у моєму житті. 
Потім було озеро Журавлине. Але також його називають "Мертвим". Тому що там не живе ніхто. Жоден живий організм. А просто тому, що там великий рівень сірководню.
Після цього ми пофоторгафували себе, озеро і все навколо. А потім повертались до Львова.
Це була дуже цікава і пізнавальна поїздка. А також приємно просто виїхати кудись із міста, подивитись на щось красиве і... неміське. Просто провести час з друзями і повеселитись.

Автор допису: Єва Тарасенко-учениця 6-Б клас

Інші новини