Подорож у Луцьк

25.09.2023
Учні 7-А і 7-Б класів разом із своїми наставниками Бадзо М.І.Гось О.В. та вчителем англійської мови Касянчук Н.О. провели насичений та цікавий день у Луцьку.
Спершу гімназисти завітали на фабрику "Тигрес" - місце, де живуть дитячі мрії. Історія появи іграшки на полиці магазину вразила не тільки дітей, а й дорослих. Цікаво було почути, що на 50%-80% іграшки виготовляють із переробленого пластику. Придбавши іграшку на подарунок чи на пам'ять, ми вирушили на екскурсію по старому місту. Маленьке, але атмосферне містечко пишається костелами, соборами німецьким, єврейським та вірменським кварталами і навіть має власний будинок з химерами.
Ізюминкою нашої подорожі був, звичайно, Луцький замок, відомий як замок Любарта. Замок із 200-гривневої купюри. Було дуже цікаво дізнатися чому саме Леся Українка та замок Любарта... Учням були запропоновані дві екскурсії: по замку з вежами та  окольному замку, який колись був єзуїтською школою. Надзвичайно вразили підземелля замку, які прикрашають статуї лучників, та броненосців. Зустріла нас і дивовижно красива механізована воскова фігура монаха-єзуїта!

Інші новини