Музей хвороб людини

01.12.2022
30 листопада учні 10-А класу з наставником, вчителем медицини, захисту України Гражиною Вуєк відвідали Музей хвороб людини, який функціонує при Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького на кафедрі патологічної анатомії та судової медицини.
Вразили експонати музею, було дуже цікаво, тому діти охоче діляться враженнями: «Ми ближче познайомилися з такими предметами як біологія і медицина. А також відкрили для себе велику та багату історію музею, експозиція якого є найбільшою в Україні». 
Рука, вражена проказою, колекція пухлин очей та органи з різними аномаліями, легені, вражені COVID-19 – про це все і навіть більше учням розказав працівник музею.
В музеї зберігаються понад 2000 експонатів. Тут можна побачити різні препарати з усіх розділів загальної патології, різноманітних бактеріальних, вірусних та грибкових захворювань тощо. Цей музей є надзвичайно цінним у світі медицини, а саме патанатомії.
Знайомство з музеєм гімназистам провів батько однієї з учениць, пан Андрій Гаєвський. Відвідини музею стали чудовим зразком профорієнтації, після якого деякі учні остаточно визначилися з вибором майбутньої професії.

Інші новини