Гімназійна метеостанція

25.02.2019

У гімназії почала діяти цифрова метеостанція німецької фірми TFA з мобільним додатком. Вона дає можливість отримувати дані про погодну ситуацію на подвір’ї, а також температуру й вологість повітря в приміщенні гімназії. Для цього достатньо завантажити програму WeatherHub TFA на свій смартфон або планшет, а потім відсканувати QR-коди датчиків температури і вологості повітря, швидкості та напрямку вітру, кількості опадів, а також головного блоку метеостанції. На дисплеї свого ґаджета ви зможете спостерігати метеоситуацію в даний час, а також історію погоди протягом останніх 90 днів, діаграми і графіки змін погоди за день, тиждень, місяць.

Головне ж завдання нашої метеостанції – навчальне. Учні мають можливість побачити, як виглядають певні метеоприлади, а головне, на своїх смартфонах чи планшетах бачити реальні показники погоди, графіки, діаграми, опрацьовувати статистичні дані за добу, тиждень, місяць, 2 або й 3 місяці. Це дає можливість краще засвоїти матеріал за темою “Погода”, виконувати практичні завдання за цією програмою, за зізнанням учнів, дуже цікаво.

Метеостанція працює у нас від початку лютого, матеріалу накопичено ще небагато, але найголовніше – працювати з нею дітям сподобалося. Наразі ми випробовували її з учнями 6-х класів, але в майбутньому її можна буде використовувати й у 8-ому класі при вивченні теми “Клімат України”, а також у 5-ому в курсі “Природознавство” при вивченні теми “Повітря”. Так що перспективи є, треба напрацьовувати фактичний матеріал, освоювати всі можливості, які дає ця метеостанція, а також напрацювати практичні роботи для різних класів.


Інші новини