Гімназисти у місті короля Данила

15.12.2014

З 06 по 12 грудня група учнів гімназії у складі Ошийко Марії, Харитонової Катерини, Жужевич Насті, Полуйко Олесі,  Пирожак Марти, Шинкаренко Насті, Хайруліної Валерії, Стефанюк Ярини, Доброгорської Емілії, Новицької Юстини та  вчителів – Залужного А.П. і Шоханова С.О. відвідала м. Холм (Республіка Польща). Нашу групу гостинно приймали учні та вчителі  ІІ-го Загальноосвітнього ліцею ім. генерала Густава Орліч-Дрешера - побратима нашої Гімназії.

Гімназисти мали можливість відвідувати уроки математики, англійської, французької, російської мов, біології, історії та фізкультури,  активно долучалися до спортивних та культурних заходів, які відбувалися у ліцеї. Наші вчителі скористалися нагодою поспілкуватися із своїми польськими колегами, порівняти навчальні програми та ознайомитися з навчально-методичним забезпеченням навчального процесу в Ліцеї.

Разом з ліцеїстами та їх наставниками ми відвідали пам'ятні історичні місця в м. Холма (Гірку короля Данила, Базиліку Різдва Діви Марії, некрополі міста, розкопки на місці замку короля Данила Галицького, крейдяні копальні), Державний музей у Майданеку (німецький концентраційний табір та табір смерті часів Другої світової війни), королівський замок та унікальну каплицю Святої Трійці у м. Любліні.

Гостинні господарі подбали про наш побут та дозвілля. Наприкінці нашого візиту усі учасники транскордонної програми співпраці між навчальними закладами України та Польщі були відзначені пам’ятними дипломами.


Інші новини