Інтегрований урок «Lapis et verbum». Латина в мистецтві.

09.02.2024
  9 лютого у рамках декади проведення інтегрованих навчальних занять у 9-Б класі вчителі латинської мови Саганська О.Р. та мистецтва Грунтковська А.Г. провели інтегрований урок під назвою «Lapis et verbum» (“Камінь і слово”) на тему : «Латина в мистецтві. Латинські написи Львова»
  Гімназисти вирушили у мандрівку вуличками стародавнього Львова, гортаючи сторінки книги А. Содомори та М. Домбровського «ANNO DOMINI», яка знайомить нас із таємним світом латинських написів рідного міста. Також детально розглянули стилі архітектури, елементи оздоблення фасадів та історію будівництва камʼяниць, храмів, навчальних закладів міста Лева. Адже саме завдяки мистецтву, та архітектурі зокрема, ми маємо змогу побачити латинські слова, написи, філософські твердження та крилаті вислови, що закарбовані на камені. Кожен напис є не лише текстом, а архітектурною деталлю, що гармонійно вплетена в полотно оздоби культового та цивільного будівництва минулий епох. 
  Учні дізнались багато нового про рідне місто, спробували себе у ролі перекладачів з латини, розгадували завдання та висловлювали власні думки щодо філософського змісту деяких написів.


Інші новини