П'яті класи адаптуються

31.08.2022

Ми переживаємо надзвичайно важкі часи.

На шляху до перемоги нам зустрінеться ще чимало проблем, але вже сьогодні необхідно звернути увагу на наше майбутнє.

Період адаптації учнів 5 класу до навчання є одним із найважчих періодів шкільного життя. Адже вони переходять у нову школу, в новий клас, до кабінетної системи, у них збільшується обсяг і зміст навчальної програми.

А цього року ще й війна… Все це впливає на емоційний стан школярів.

Людина проживає події, пов’язані з війною, і приймає зміни. На цьому етапі відбувається повна адаптація та пошук ресурсів для життя в нових умовах, де найцінніше – живе спілкування. І ось на цьому ми побудували свої заняття. Хочемо завірити, що діти не змінились – такі ж щирі та відкриті фантазери. Адаптуються, залишаючись собою – і це прекрасно.


Найбільш цінним є можливість захопити дітей, подарувати їм натхнення, розвеселити та хоч на деякий час перемкнути на від тих обставин, у яких всі зараз перебуваємо. Такі заняття – це наш освітній фронт. Кожен наближає перемогу, коли робить те, що може найкраще. Діти в такий важкий час потребують особливої турботи, уваги, захищеності. Під час зустрічей діти ділилися переживаннями про події, щоб відчути підтримку, знайти способи, як підтримувати себе та близьких у складні часи, побути серед ровесників, вчились умінню керувати емоціями, вгамовувати біль і знаходити себе в різних життєвих умовах, в нових колективах, планувати своє майбутнє і крок за кроком досягати задуманого.


По завершенню занять провели цікаву та змістовну квестову гру “Подорожуймо гімназією”, де на кожній станції на дітей чекали захоплюючі завдання, які треба було виконати командою та якнайшвидше. А після гри – спортивна естафета, де треба було показати свою спритність та бажання перемогти.

До проведення цього свята долучилась вся гімназійна родина: директор Юрій Джала, класні керівники 5-х класів: Марія Глібкович і Світлана Хархан, бібліотекар Зоряна Саладь, вчителі: Гражина Вуєк, Надія Дунаєва, Анастасія Коваль, Віталій Степаняк, а також учениці 9-В класу Катерина Ціп і Вероніка Некрилова разом з класним керівником Христиною Салиш і команда учнівського самоврядування на чолі зі спікером Анастасією Юськів: Ірина Гаєвська, Бондарчук Софія, Васьків Софія, Владичко Софія.


Ми вдячні батькам, котрі незважаючи ні на що, відгукнулись на проведення заходів. Можемо з впевненістю сказати, що діти готові до початку навчального року.


Інші новини