Прощання з колядою

24.01.2020

Як давно ми чекали чарів Різдва! Кожен готувався до цього свята як міг: хто допомагав батькам готувати, прибирати. хто прикрашав ялинку чи плів дідуха, хто повторював або й вивчав нові коляди, віншування, бо як без них у ці дні. Дзвінка коляда звучала в домівках, на вулицях, на сценах, телеканалах, а головне  - в душі кожного українця. Завітала вона й до Класичної гімназії. 23 січня її мелодії розливалися в актовій залі на фестивалі « Прощання з колядою». Зала була переповненою, а подія не залишила нікого байдужим.  Манило все: яскраві взори вишиванок, організованість учасників, мелодії пісень, передані ніжними, нехай не завжди в унісон голосами, неповторювані тексти, адже виступало сім колективів, атмосфера родинності, що дуже важливо. Перед виступом кожного колективу було його відеопривітання на свята, не позбавлене цікавинок.

Старання учнів були винагороджені золотими статуетками «Ніки» і за автентичність виконання, і за оригінальний режисерський задум,  і за музикальність, і за декламацію колядок.

Колядували й вчителі своїм невеликим співочим колективом, що приємно вразило всіх присутніх. Фестиваль зробив своє: об’єднав учнів 5-7 класів, вселив у них не дух суперництва, а здорового зацікавлення традиціями нашого народу.  Дякуємо господиням Лисевич Надії Анатоліївні та Вуєк Гражині Ігорівні і господарю Хараху Сергію Олександровичу свята за радість. Шкода лише, що за вікном так і не літав такий довгоочікуваний сніжок. 


Інші новини