Карпатські вихідні

24.09.2023
Подорож – це завжди магія! З тобою твої друзі - однокласники, береш із собою гарний настрій і…вперед! Цього року осінь нам дарує таки багато погожих, по-літньому навіть спекотних днів, тому прохолода карпатських лісів, загадкового  Синевиру були дуже доречною.
Учні 6-Б та 10-А класів разом зі своїми наставниками Хархан С.Я., Овсянниковою О.І., вчителем Янковською С.І. цими вихідними відвідали Закарпаття, продовжуючи гарну гімназійну традицію – днів туризму.
Відкривати свою країну завжди приємно! Ми побували в Колочаві, побачили музей просто неба, експонати та будинки якого відкривають повсякденне та минуле життя Гуцульщини.
У «Долині вовків», місці, де проходять реабілітацію звірі, які були врятовані від браконьєрів, забрані з приватних зоопарків… Це тигри, вовки, верблюди, рисі, олені, лані. Ми годували звірів і бачили, що вони знову довіряють людині. Годували та розуміли, наскільки цей світ є чутливим, часто беззахисним, як його потрібно оберігати.
Ця ж думка не покидала нас , коли ми потрапили на середину озера Синевир. Чоловік, який керував поромом, люб’язно нам демонстрував краєвиди цього «морського ока» Карпат в різні пори року. Ми відчули силу і красу його і навіть нові групи туристів з усієї України не  відволікали нас від цієї якоїсь загадкової сили Синевиру. А ще захотілось переглянути фільм «Холодна кров», що був зняти у цій місцині (2019 р.) зі знаменитим Жаном Рено в головній ролі. На жаль, подорож добігала кінця і ми повертались до свого найкращого у світі міста, але… вже почали будувати нові плани.
Ми лише хочемо, щоб знову безпечними стали подорожі на Херсонщину, Запоріжжя, Хортицю, Харківщину… Щоб ми знову могли милуватись золотими полями пшениці та квітучими соняхами, черешневими садами Мелітополя, пливти  кораблем величним Дніпром. Тому безмежно вдячні нашим хлопцям і дівчатам ЗСУ, які роблять усе, щоб наблизити нашу зустріч з НАШОЮ УКРАЇНОЮ!


Інші новини