Хартія демократичного учнівського самоврядування в Україні

20.04.2021
Наша гімназія долучилася до розробки документів, які повинні допомогти в діяльності учнівського самоврядування освітнім закладам України.

Представляємо «Хартію демократичного учнівського самоврядування в Україні», яка була спільно розроблена за участі кільканадцятьох представників різних українських освітніх установ і організацій у рамках проекту „Ми будуємо спільноту заради розвитку учнівського самоврядування в Україні”. Цей документ – результат обміну досвідом багатьох освітян-практиків i консультацій, проведених із широким колом учнів, педагогів, директорів шкіл і методистів з України, в яких узяло участь майже 1600 зацікавлених осіб. 

Учасники проєкту підготували дороговказ, який має слугувати усім, хто хоче запроваджувати у школах стандарти добре організованого і дієвого учнівського самоврядування. До Хартії Стандартів були укладені також заохочувальні матеріали, що містять багато практичних підказок, як зробити учнівське самоврядування більш демократичним, аби було краще чути голос учнів.

Хартія

Інспірації до Хартії 

Більше практичних даних та інформації про проект можна знайти на сторінці Фундації Civis Polonus, що є виконавцем проекту - http://civispolonus.org.pl/projekt/budujemykoalicje/

Проект „Ми будуємо спільноту заради розвитку учнівського самоврядування в Україні” фінансується спільно із Фундацією «Освіта заради демократії» у рамках програми RITA (Перетворення у регіоні), яку фінансує Польсько-Американський Фонд Свободи.

Інші новини