"Фарбований лис" на гімназійній сцені

13.10.2016
2016-ий рік ходить стежками землі. Він увійде в історію знаменними датами й визначними подіями. сьогодні ми, українці, не можемо не згадати однієї. 27 серпня 1856 року 160 років тому в небагатій сім'ї коваля на Львівщині народився наш Каменяр - Іван Франко. Його пам'ятають у світі як людину феноменальної творчої вдачі. І дорослим. і дітям завжди цікаво мандрувати сторінками його книжок. 
Світлій пам'яті Івана Яковича було присвячено виставу "Фарбований лис", яку підготували учні 7-А класу. Такий вибір невипадковий. По-перше, казка - улюблений жанр дітвори, по-друге, вона повчальна, а особливо зараз, коли "фарбованих лисів" багато, а хочеться чогось справжнього і щирого, по-третє, кожен відчув себе актором, а отже, заглянув у сховок своїх, можливо, глибоко захованих талантів.
Кастинг артистів був зумовлений їхнім особистим характером: драйвовий живчик Любчик Бобрович досить довго, але влучно перевтілювався на Лиса, кокетлива Юльця Горішник - ну, чом не лісова віщунка Мавпа Фрузя, романтичний, а часом несміливий Тарас Балда зіграв роль Собаки-нишпорки, чулий до справедливості Дмитрик Адамик і тут бере на себе відповідальність викривача Кабана, а поміркований інтелігент Леон Лозинський у виставі залагоджує конфлікт між звірами, Яся Жураєва зі своїм природнім відчуттям артистизму стала і Торговицею, і Білочкою, і суфлером,і режисером,;швидкість Куцика Влада допомогла йому перевтілитися і на собаку, і на лиса; по-новому показали себе дві товаришки у житті й активні Торговиці на сцені Ангеліна Стебеляк та Мартіна Півень, на кінець черга дійшла і до такого дитячого, а то й подекуди незібраного Сашка Мінаєва, який виконав таку серйозну відповідальну роль організатора - Автора.
Особливе захоплення глядачів викликало й художньо-музичне оформлення вистави: осучаснений "Фарбований лис" зазвучав, дякуючи учневі 11-Б класу Яворському Германові.
Задоволення, сподіваємось, отримали всі. дякуємо, що були з нами і вірили в нас!
Читаймо, пізнаваймо Франка: він завжди сучасний і цікавий.

Інші новини