"Мамо, я бачу війну": як проєкт дитячих малюнків може допомогти тим, хто постраждав від війни

30.03.2022
У березні 2022 року в Україні ініційовано проведення проєкту «Мамо, я бачу війну» завдяки якому весь світ дізнається про події, що відбуваються в Україні зараз, очима дітей.
Для нього збирають дитячі малюнки про війну, щоб пізніше залишити їх у цифровій мережі за допомогою технологій NFT. Малюнки також продаватимуть на аукціоні, а всі зібрані кошти передадуть у фонд допомоги дітям, які постраждали від війни.
"Війна та мир в Україні на малюнках дітей стануть основою для найбільшого у світі маніфест-колажу, який назавжди залишиться в цифровій мережі за допомогою технології", — пишуть автори проєкту.
Про ініціативу також повідомляють на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.
Ініціатори звертаються до людей на офіційному сайті: "Ми просимо батьків в Україні та всьому світі: сфотографуйте малюнок вашої дитини та надішліть нам на сторінки проєкту. Нам потрібні щонайменше тисячі малюнків від дітей з України та, звісно, з усього світу".
Долучитися можна кількома способами:

Вказувати потрібно ім’я автора/авторки, вік, місто та (за бажанням) коментар до малюнка.

Проєкт "Мамо, я бачу війну" реалізовується ГО "Лабораторія первинного розміщення токенів. Україна", Українським фондом стартапів, агенцією публічних комунікацій Perfect PR, ГО "Меморіал імені Василя Стуса", Навчально-науковим інститутом права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також Міністерством культури та інформаційної політики.

Суспільне

Відеоролик


Інші новини