Подорож 7-Б Рівненщиною

10.05.2019

9 травня учні 7-Б класу разом із класним наставником Харитоновою М. Р. здійснили захоплюючу подорож по Рівненщині. Перша зупинка - Туне́ль Кохання.  Ця пам'ятка природи місцевого значення розташована біля селища Клевань, що у Рівненській області. Це зарості дерев, кущів, які сплелися між собою, та утворили дивовижний щільний тунель точної арочної форми. Влітку та восени Тунель кохання має особливу красу, від якої перехоплює подих. Складається враження, що працював ландшафтний дизайнер, настільки ювелірно зведені “зелені стіни”, особливо на деяких ділянках. Листя у поєднанні з квітучими рослинами утворюють природний мальовничий куточок, і ніби килимом вкривають тунель, яким щодня рухається старенький вантажний потяг. На цій ділянці є залізнична стрілка, яка розводить колії на два напрямки: одна гілка веде до деревообробного комбінату, інша - до військової частини. Назовні довкола території тунелю знаходяться болотисті водойми.

Після обіду семикласники відвідали Дубенський замок стіни якого є свідками багатьох історичних подій. Вони й досі зберігають память про відомих особистостей, які свого часу тут жили та гостювали. Упродовж кількох століть ця фортеця над рікою Іквою жодного разу не була взята штурмом.

Наступним пунктом подорожі став Тараканівський форт – дуже ефектна споруда. Периметр форту складений зі 105 так званих безпечних казематів і, щоб до них потрапити, треба було подолати подвійну лінію оборонних рубежів. Окрім того Тараканівський форт є одним з наймістичніших місць в Україні. Містика полягає в  тому, що форт на 100% ніким не був досліджений. Досі є загадкою, що приховують в собі його підземні поверхи. Але сподіваємось, що найближчим часом хтось з  відчайдушних археологів чи істориків відкриє нам цю таємницю!

З гарним настроєм та під великим враженням від побаченого гімназисти повернулися  до  Львова.




Інші новини