Коли захоплення приносить реальну користь

26.02.2024
Про те, як захоплення стало реально корисною справою розповів своїм одноліткам учень 8-А класу Маркіян Жук, який збирає безпілотники для українських військових.  Як розповів Маркіян  безпілотні системи - це технології майбутнього, які суттєво будуть впливати на різні сфери суспільного життя. FPV дрони - є засобами, які допомагають перемагати за принципом "не кількістю людей, а рівнем технологій".  
Восьмикласник вважає - навчитися складати дрони було не складно, головне - бажання. Спершу Маркіян самотужки шукає необхідну інформацію в інтернеті. За роботу хлопець береться після уроків чи у вихідні. Свої роботи Маркіян обов'язково налаштовує та тестує у повітрі. Адже основна функція дрона-камікадзе - точно поцілити у ворога.  
На зустріч юних технік приніс зразки дронів, спорядження для здійснення польотів та одну зі своїх робіт.  На його рахунку дві "бойові пташки". Під час презентації Маркіян розповів що таке FPV дрони, які існують види дронів, як вони побудовані, якими є їх польотні характеристики, як проходить збірка дрона та його тестування, про використання дронів у бойових діях. 


Інші новини