8 лютого – Всесвітній день безпечного Інтернету

09.02.2022

8 лютого – Всесвітній день безпечного Інтернету. З нагоди цієї події заступник директора з НВР, вчитель інформатики – Заверуха Н.В. провела для учнів двох п’ятих класів у форматі зум-конференцій тематичні уроки: «Моя приватність». Вчителька пояснила дітям ризики, які виникають після розголошення персональної інформації, можливі наслідки публікацій фотографій в соціальних мережах. П’ятикласники висловлювали свої думки щодо того, чим відрізняється приватність в реальному світі від приватності у світі онлайн. На віртуальній дошці Jamboard кожен учень мав можливість записати свій улюблений вебсайт, соціальну мережу чи додаток, а після цього жваво подискутувати з приводу того, яку саме особисту інформацію збирають записані ними на дошці інформаційні ресурси. На завершення уроку діти назвали відомі для них загрози в мережі Інтернет, а також продемонстрували власноруч намальовані до уроку ілюстрації з нагоди Дня безпечного Інтернету.

Якби урок був без часових рамок, то ще довго можна було б слухати висловлювання дітей щодо безпеки в Інтернеті та можливих загроз. П’ятикласники, вони ж такі допитливі!

Для уроку було використано матеріали розроблені громадською організацією «МІНЗМІН» разом з Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти та науки.

Інші новини