Спогади, що відкриті для всіх

29.05.2019
Ми  часто, мандруючи світом, захоплюємось чужими краєвидами, витворами рук майстрів інших земель. Захоплюємось, забуваючи, що справжня рідна краса навколо нас! Саме  такі думки супроводжували наших гімназистів, які свої канікули розпочали подорожуючи  різними регіонами Украіни!  Закарпаття, Буковина, Поділля-далеко не повний перелік напрямів наших подорожей...
Учні 10- Б класу разом із своїм класним наставником подорожували Буковиною... Вже здавалось і не вперше  ходили вулицями Чернівців, а відкриттів і вражень  дуже багато!
Дворик ратуші, вулиця О. Кобилянськоі.... Це саме та вулиця, яка пахне пелюстками троянд... Будинок-корабель,3-метровий "велосипед Гуллівера", перлина Буковини-резиденція митрополитів ... За кожною назвою стоіть історія нашоі країни...
Край Черемоша й Прута  продовжував дивувати нас і наступного дня. Це перш за все - Банчени!  Свято-Вознесенський чоловічий монастир! Ми звикли, що шедеври сакрального мистецта були створені в далекому минулому, а тут та історія, яка творилась уже в наші дні!.. Справжні уроки любові до ближнього - це і дитячий будинок, який був створений місцевим священником..
Можна відтворювати назви вулиць та туристичних об'єктів, але як відтворити враження від побаченого та пережитого?! Ми вперше побували в Садгорі, де відреставровано і повернуто чернівчанам синагогу, збудовану в мавританському стилі ще в 1842 році. 
І коли ми вже, здавалось, перестали дивуватись, на нас чекала ніби звісточка з минулого.. Чортория... Саме тут, у будиночку актора,сценариста, композитора, режисера Івана Миколайчука, ми знову доторкнулись до джерела, яке НІКОЛИ не перестане поїти живою водою  украінських талантів.. 
Подорож закінчилась, але не закінчилось бажання подорожувати, бажання відкривати для себе Україну!


Інші новини