Розпочато атестаційний процес

06.10.2023

З 10 жовтня 2023 року відповідно до нового Положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН України від 09.09.2022 № 805 розпочато процес чергової атестації педагогічних працівників гімназії. Інформація щодо атестації у 2023-2024 н.р.

05.10.2023 відбулася інформаційна нарада, на якій педпрацівники обговорювали зміни, внесені новим документом, а саме:

- Атестаційна комісія I рівня приймає рішення про: відповідність (невідповідність) педагогічних працівників закладу освіти, структурного підрозділу займаним посадам; присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій і педагогічних звань або про відмову в такому присвоєнні (підтвердженні).

- Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та/або педагогічного звання.

- Для проведення позачергової атестації до 20 грудня педагогічний працівник подає до атестаційної комісії заяву.

- За педагогічними працівниками, які переходять на роботу з одного закладу освіти до іншого, а також на інші педагогічні посади у цьому закладі освіти або які перервали роботу на педагогічній посаді (незалежно від тривалості перерви у роботі), зберігаються присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання. Атестація таких працівників здійснюється не пізніше ніж через два роки після прийняття їх на роботу.

- Загальна кількість академічних годин для підвищення кваліфікації педагогічного працівника протягом п’яти років не може бути меншою за 150 годин, з яких не менше 10 відсотків обов’язково повинні бути спрямовані на вдосконалення знань, вмінь і практичних навичок у частині роботи з учнями з особливими освітніми потребами та не менше 10 відсотків загальної кількості годин - на вдосконалення знань, вмінь і практичних навичок у частині надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу (п 2. ст. 51 Закону України про повну загальну середню освіту).


Інші новини