Мистецтво створить нові сенси

07.04.2024
 На початку квітня учні 10-В класу разом із Грунтковською А.Г. відвідали Центр Інтелектуального Мистецтва «Меркурій», що знаходиться на площі А.Міцкевича. Тут більше не панують банківські операції, ключовим стає мистецтво…
 Ми потрапили на премʼєрний проєкт «Ретроспектива мистецтва України», де на прикладі живопису, графіки, скульптури та концептуальної фотографії розкривається розвиток модерністичних і посмодерністичних зрушень у світогляді українців. Тут можна ознайомитись з творами О. Новаківського, Я. Гніздовського, М. Примаченко, А. Горської, В. Зарецького, Р. Жука, З. Флінти та багатьох інших творців. Завершує експозицію сучасна інсталяція К. Зоркіна - «Захисний шар».
  Загалом, ми побачили новітній арт простір, який має на меті популяризувати мистецтво, зробити його зрозумілим та зламати всі стереотипи, повʼязані з українською творчістю. І впевнено можна сказати - це вдалось! Учні були захоплені багатогранністю українських митців, вели дискусії і дійшли висновку, що мистецтво - це не просто предмет в школі чи картини в музеях. Мистецтво - це пізнання самого себе, яке здатне  формувати наш світогляд, і, безперечно, багато в чому змінювати його на краще.


Інші новини