Участь Класичної гімназії у проекті «Zero Waste School 2020»

29.05.2020

Уже більше місяця команда Класичної гімназії у складі: завуча Хараху Сергія Олександровича, вчителя хімії Козак Ірини Іванівни та гімназистів Зубрицької Ольги та Цимбали Северина є учасниками проекту «Zero Waste School» від Klitschko foundation.

«Zero Waste School» – проект для учнів, вчителів та директорів, покликаний запровадити культуру свідомого споживання, а також зменшення та сортування відходів у школах та громадах. Випускники програми влаштовують навчальні екопрограми для жителів своїх міст та сіл.

Ми прослухали багато цікавих лекцій на теми комунікацій, пошуку спонсорів, еко-трендів, втілення власних проектів, а також поспілкувались з професіоналами, протестували здобуті навички організації проектів, та представити проект на онлайн конференції для інших шкіл-учасників зі всієї України.

Зокрема, нам вдалося провести опитування щодо досвіду споживання серед учнів 6-10 класів і залучити гімназійну громаду до проекту «Нове життя старим речам», який розпочався 12 травня та триватиме до 20 червня.

Учні гімназії охоче підтримали цей проект та представили більше сотні прикладів перетворення домашнього мотлоху на нові корисні і красиві речі, а також проекти на теми створення нових речей із старих, еко-трендів у індустрії моди тощо. Класні керівники провели з класами онлайн конференції для обговорення проблеми надмірного споживання та можливості повторного використання речей.

Попереду гімназистів чекають цікаві майстер класи та лекції на дану тему. Також, ділитимемося з вами найкращими прикладами речей, які отримали нове життя. Сподіваємося, вони додадуть натхнення змінювати простір навколо себе.

Запрошуємо вас переглянути презентацію проекту, слідкувати за його новинами та долучатися до участі.

Більше інформації про фонд: https://www.klitschkofoundation.org/


Інші новини