Google Meet – альтернатива Zoom?

22.10.2021

Google Meet – альтернатива Zoom? Відповідь на таке запитання шукали учителі Класичної гімназії під час майстер-класу, який провела 21 жовтня 2021 р. заступник директора з НВР, вчитель інформатики -  Заверуха Надія Володимирівна.

Оскільки все частіше сервіс відеоконференцій Zoom піддається критиці в плані того, що до дистанційних уроків можуть долучитися випадкові люди, які починають заважати проводити уроки, голосно виголошують незрозумілі фрази, вмикають гучну музику, перебирають на себе керування конференцією або демонструють непристойні зображення, то перед вчителями гімназія постала потреба відшукати сервіс, що може надати кращий захист особистих даних, безпечне проведення дистанційних уроків.

Вчителів було поділено на дві групи, кожна з яких працювала у різний час. Педагоги, використовуючи корпоративні адреси Google Workspace, навчилися:

- долучатися до відеозустрічей за одержаним покликанням;

- самостійно створювати покликання для зустрічей в Google Meet;

- додавати запрошення на відео-конференції до Google календаря;

- використали  можливість швидкого створення та поширення покликання для уроків для учнів певного класу в Google Classroom;

- способи демонстрації учасникам уроку екрану, вкладки вікна та окремого документу та ін.

Час минув у плідній праці, дискусіях, а далі залишився вибір за кожним: віддати перевагу безпеці та спокою під час проведення дистанційних уроків, чи використовувати  уже звиклий  за час карантинних уроків Zoom.


Інші новини