Талановита людина талановита у всьому

20.02.2020
Саме так можна сказати про Йоганна Вольфганга фон Гете. Творець безсмертного "Фауста"  був однією з найосвіченіших, обдарованих і багатогранних особистостей всіх часів - письменник, поет, драматург, філософ, державний діяч ... Але Гете був ще й науковцем, природодослідником.
У зрілому віці Гете зацікавився ботанікою. Він створив перший в Німеччині ботанічний сад, зібрав найбільшу бібліотеку батанічної літератури, приятелював із засновником наукової систематики Карлом Ліннеєм. Він вивчав водорості, мохи, гриби, займався морфологією та фізіологією рослин, читав лекції з географії рослин. Одночасно з поемою "Фауст" Гете завершив працю "Досвід пояснення метаморфозів рослин".
"Я б ніколи не написав Фауста, якби не був ботаніком" - казав Гете. Про це його зізнання довідалися учні 11-А класу під час інтегрованого уроку який провели вчитель німецької мови Кондрашова І. Л. та вчитель біології Шоханов С.О.. Багато цікавої інформації про видатного письменника підготували самі одинадцятикласники. Під час уроку учні ознайомилися із німецькою ботанічною лексикою, виконували різні граматичні вправи, здійснили відео-подорож алеями Ваймерського парку, який був створений під керівництвом Гете.

Інші новини