Учні 10-х класів Класичної гімназії відвідали біологічний факультет ЛНУ імені Івана Франка

11.12.2015

10 грудня учні 10-х класів Класичної гімназії відвідали біологічний факультет ЛНУ імені Івана Франка. В аудиторії одного з найстарших корпусів Університету
(вул. Грушевського, 4) відбулася зустріч гімназистів з доцентом кафедри зоології, кандидатом біологічних наук Ігорем Васильовичем Диким.

Дикий І. В. автор 130-ти наукових публікацій, працює над питаннями дослідження біорізноманіття, збереження і охорони хижих ссавців.

Ігор Васильович був учасником українських антарктичних експедицій на станції «Академік Вернадський» (Фарадей).

Під час зустрічі із учнями гімназії науковець у цікавий та доступний спосіб розповів про свою участь у арктичних експедиціях на посаді біолога-зимівника та замісника начальника з наукових питань про географічні, геологічні та кліматичні особливості Антарктиди, її флору і фауну. Розповідь супроводжувалась демонстрацією захоплюючих фотографій та відеозаписів, зроблених Ігорем Васильовичем.

На кінець зустрічі гімназисти мали можливість відвідати один із найстаріших університетських музеїв Європи - зоологічний музей біологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка. Колекції музею налічують понад 180 тис. експонатів, з яких близько 10 тис. формують експозицію. Фонди музею репрезентують тваринний світ усіх континентів та всіх акваторій земної кулі.


Інші новини