"Маленький принц" у Класичній гімназії

08.12.2016

Протягом двох тижнів у 7-х класах пройшли уроки гуманної освіти у межах освітньо-просвітницького проекту «Маленький принц. Львів, що любить тварин». Цей освітній курс – унікальний як для Львова, так і для України загалом. Ініціаторами проекту є компанія «Кормотех», Управління освіти Львівської міської, ГО «Академія Гуманної Освіти» та ЛКП «Лев». Класична гімназія стала однією з 16-ти пілотних шкіл, які працювали над реалізацією проекту.

Основним завданням на думку організаторів проекту є формування культури ставлення до тварин та розуміння відповідальності за них, і, як наслідок, зменшення кількості безпритульних тварин у Львові.

Координатором проекту у Гімназії став вчитель біології Шоханов Степан Олегович. У 7-х класах було проведено вісім уроків з використанням інтерактивних технологій. На уроках семикласники працювали над виконанням цікавих вправ та завдань, дізналися про потреби домашніх улюбленців, про причини безпритульності тварин та її наслідки, про відповідальність людини перед тими, кого вона приручила. (відеорепортаж про урок). 

Ще один урок відбувся безпосередньо на території ЛКП «Лев», де гімназисти побачили, як працює кожен підрозділ підприємства, оглянули клініку та вольєри, дізналися, як тварини стають безпритульними і як цьому можна завадити.

Організатори проекту сподіваються, що цей проект стане обов’язковим для всіх шкіл.


Інші новини