Подорож до Королівської Жовкви та Крехівського монастиря

23.09.2016

Традиційний «День туризму» учні 6-Б відзначили черговою екскурсією. Під час нашої подорожі ми відвідали Жовкву, яка за кількістю архітектурних пам’яток займає друге місце у Львівській області після Львова. У ХVІІ ст. Жовква була резиденцією польського короля Яна ІІІ Собєського і відігравала важливе торгівельне, економічне і політичне значення.

Ми побували на головній площі Жовкви Вічевій, побачили Жовківський замок, який на відміну від Львівського зберігся до наших днів, побачили дві брами, через які можна було потрапити до міста, побували в костелі св. Лаврентія з чудовими надгробними пам’ятниками родини Жолкевських, відвідали греко-католицький храм Різдва Христового, де зберігаються мощі св. Партенія – покровителя Жовкви.

Далі ми вирушили до Крехівського монастиря, який за переказами був заснований двома ченцями Сильвестром та Іоілом в кінці ХVст. Зараз він належить отцям василіанам. Ми відвідали стару Миколаївську церкву та нову дерев’яну Преображення Господнього, побували біля Святого джерела.

Недарма Крехівський монастир вважається святим місцем, адже перебуваючи тут відчуваєш гармонію з природою, єдність з Богом.


Інші новини