7-Б на екскурсії «Підземелля Львова»

01.12.2022
30 листопада учні 7-Б класу разом із класним наставником Саганською О.Р. вирушили на захоплюючу екскурсію рідним містом. Хоча ми вважаємо, що знаємо вже все у нашому місті, та все ж Львів неодмінно знайде кілька несподіванок. Одна з них — львівські підземелля.

Підземелля Львова мають складну і багатоярусну структуру. Після великої пожежі 1527 року, яка зруйнувала весь готичний Львів, єдиними зразками готичної архітектури у Львові залишилися саме келії монастирів, виноробні і підвали, які колись були під кам’яницями.

Гімназисти відвідали підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла (костел Єзуїтів), де представлено три панорами: Княжий Львів (XIII ст.), Готичний Львів (XV ст.) та ранньомодерний Львів (1740-50-ті рр.). А для того, щоб дізнатись історію, хто вперше привіз кавові зерна до Львова та як зародилися кавові традиції, учні завітали у “Кавову шахту Львова”, де за легендою добувають справжню львівську каву. Цікавим завершенням екскурсії стала чудова панорама нашого міста, яка відкрилась перед нами з оглядового майданчика.
Львів - чарівне місто!


Інші новини