Академічна доброчесність – проблеми реалізації та відповідальність за її дотримання

23.11.2023
  Впродовж листопада у гімназії  відбулося дві фасилітативні зустрічі з педагогічним колективом, на яких обговорювались проблеми порушення/дотримання академічної доброчесності, а також напрацьовано шляхи подолання проблем. 
 16 листопада присутніми на фасилітативній зустрічі було 36 членів педагогічного колективу. Фасилітаторами виступили директор гімназії Джала Ю.С., заступники директора з НВР Заверуха Н.В. та Глібкович М.В. На початку зустрічі педпрацівники методом мозкового штурму за допомогою онлайн-сервісу Mentimeter визначили можливі проблеми у трьох напрямках (учень-вчитель, вчитель-учень, учень-батьки). Далі роботу продовжили за допомогою методу “Квітка лотоса” для роботи в групах відповідно до обраних проблем. Запропоновано 6 проблем/груп, у кожній з яких напрацьовано 4  причини/шляхи їх вирішення. Учителі в групах комунікували, шляхом дискусії доходили спільного рішення. У підсумку отримали 24 ідеї для втілення академічної доброчесності у трьох напрямках.
   23 листопада  6 груп педагогічних працівників, що були утворені на попередній фасилітаційній зустрічі, представили шляхи вирішення та подолання напрацьованих раніше проблем. 
   Впродовж двох зустрічей панувала творча, доброзичлива атмосфера. Працюємо й далі, адже постійно маємо показувати приклад дотримання принципів академічної доброчесності іншим учасникам освітнього процесу.



Інші новини