Освітній англомовний табір у Фінляндії на осінніх канікулах

27.10.2023
На осінніх канікулах гімназисти 8-Б, 9-Б,10-В та 9-А класів зі своїми класними наставниками Саганською О.Р., Заверухою Н.В., Салиш Х.З. та Ільчишин О.В. вирушили у подорож до освітнього табору із вивченням англійської мови у Фінляндії, який реалізується на базі: Західно-Фінляндського коледжу  у м. Гуйттінен за підтримки мерії міста та українсько-польської фундації «IIASC».

Програма передбачала інтенсивний курс з вивченням англійської мови в Західно-Фінляндському Коледжі у мультикультурному середовищі з використанням активних комунікаційних методик та пізнанням культури Скандинавії. Викладачами були носії мови з США, Великобританії, Австралії та викладачі, які спеціалізуються на викладанні англійської мови як іноземної.
Спочатку гімназисти пройшли тестування на визначення рівня знання англійської мови та були поділені на 3 групи, у яких і продовжили навчання далі. В кінці навчання усі учні отримали сертифікати.
Учасники табору проживали на території коледжу у кампусі, харчування було за системою шведського столу.
За час перебування у таборі було проведено багато цікавих квестів та ігор, таких як «Вечір знайомств», «Шоу хто зверху», відпочинок на природі біля багаття.

Надзвичайно цікавими були екскурсії у різні міста Фінляндії, а також у Таллінні - столиці Естонії. Гімназисти побачили церкву св. Олафа. Дату її заснування не встановлено, але в старовинних документах, що датуються XIII століттям, вона згадується як діючий храм. До початку XV століття церква була найвищою у світі спорудою. Вона височіла над землею на 159 м. А будівля ратуші в Таллінні є одним із найславніших символів міста, національним надбанням і видатною архітектурною пам'яткою періоду пізньої готики.

Гу́йттінен — знаходиться у провінції Сатакунта. Населення  орієнтовно 10 тис. жителів. Місто молоде - засноване у 1865 році на березі річки Лоймійокі. Однією з визначних пам'яток середмістя є серія міських оголених скульптур: «Доріс», які біжать вулицею, та чоловік у телефонній будці. Найстарішою будівлею у Гуйттінені є лютеранська церква церкви св. Катерини. Древня частина будівлі, була побудована близько 1495 року. Архітектура церкви - типовий взірець скандинавського стилю.

Місто Турку (колишня столиця Фінляндії). Кафедральний собор — головна лютеранська церква Фінляндії й одна з найдавніших релігійних споруд країни. Ця значна готична будівля була побудована в 13 столітті  та освячена в 1300 р. на честь Діви Марії і першого єпископа країни – святого Генріха який хрестив Фінляндію.
Замок Турку або Абоський замок є одним з найцінніших об’єктів національної спадщини Фінляндії, а також одним з найдавніших споруд країни. Він був побудований шведами в кінці 13 століття. Спочатку замок виконував тільки оборонну функцію. Протягом наступних століть значення цієї споруди змінювалося від палацу і резиденції уряду до складу і в’язниці. Зараз в стінах замку розташований історичний музей.

Гельсінкі - столиця Фінляндії. Домінанта Сенадської площі та головна релігійна пам'ятка Гельсінкі Кафедральний собор (або Собор Святого Миколая). Це одна з трьох будівель, розташованих по периметру Сенатської площі. 
Нова центральна бібліотека Гельсінкі слугує не стільки книгосховищем, скільки публічним простором, який відіграє об’єднавчу функцію для жителів міста. Бібліотеку Oodi («ода» з фінської) відкрили п’ятого грудня 2018 р, напередодні дня незалежності Фінляндії.


Інші новини