Печу-печу хлібчик...

14.10.2023
13-14 жовтня учні 7-Б класу разом зі своїм наставником Гось О.В  та батьками подорожували Карпатами. Спершу вчитель географії Крисюк О.С. повів нас на гору Маківку (відео). Підйом був нелегким, але ми подолали цю вершину, віддали шану Січовим Стрільцям, які віддали своє життя за рідну  землю у боротьбі з москалями. Стежками мужніх воїнів учні пройшли під час гри-квесту запропонованої вчителями.
Наступного дня ми побували у селі Підгородці, де вчилися замішувати тісто на хліб та збивати масло, так як це робили багато років тому наші прародичі. Пані Любов Кузик, яка навчала нас це робити, розповіла про свій цікавий задум оцифрування стародавніх вишиваних візерунків та величезне бажання якомога більше зберегти для наступних поколінь. Вона люб'язно розповіла про дівоче вбрання, яке традиційно носили жінки того регіону і наша Мартуся, яка була моделлю, його дуже вподобала.
Пані Люба вже має невеличкий музей у якому зберігає стародавні вишиванки, образи, різні інструменти побутового вжитку, прялку і робочий ткацький верстат. А саме головне - вона разом із родиною та однодумцями відновлюють замок Станіслава Петруського, який був галицькими вченим-природознавцем. 
Погода сприяла, ми гарно провели час! Дякуємо нашим захисникам за це!



Інші новини