Семикласники відвідали Зоологічний музей

29.03.2019
З користю проводять учні 7-А класу весняні канікули. 29 березня разом з вчителем біології Шохановим С.О. та класним наставником Люкас І.В. гімназисти відвідали один з найстаріших університетських музеїв Європи - Зоологічний музей Бенедикта Дибовського ЛНУ ім. І. Франка. 
Музей розташований в одному із найстаріших корпусів університету – на вул. Грушевського, 4. Будинок споруджувався для єзуїтського пансіону. У 1851 році переданий університету. Тепер це корпус біологічного факультету ЛНУ ім. І. Франка.
Гімназисти мали можливість познайомитися з фондами музею, що презентують тваринний світ усіх континентів та акваторій нашої планети. А фонди музею чималі - понад 170 тис. експонатів, 10 тис. з яких формують експозицію.
У  музейній колекції зберігаються понад 130 типових зразків тварин –  тих, які вперше були виявлені й описані для науки. Вони походять з України, Росії, Польщі, Бразилії, Індії, Мексики, Австралії, Східної та Центральної Африки, країн Центральної Європи. 
11 лютого 2004 року  наукові фонди та музейну експозицію Зоологічного музею Львівського національного університету імені Івана Франка було внесено до реєстру об’єктів, що становлять національне надбання, а 27 грудня 2012 року за значний внесок у розвиток українського музейництва музею присвоєно звання “Народний музей".
Семикласники були вражені гігантськими розмірами японського краба, анаконди, міссісіпського алігатора та мініатюрними розмірами колібрі. Захоплення викликала ентомологічна колекція: жуки, метелики, богомоли... Працівники музею ознайомили учнів з унікальними  зразками  таксидермії - галузі природознавства на перетині зоології, музейної справи та мистецтва,  пов'язаної з виготовленням опудал колекційних зразків тварин.
Відвідання Зоологічного музею, яке надовго запам'ятається семикласникам, підсумовує вивчення ними курсу зоології.
 

Інші новини