Кам'янець-Подільський круїз 10-А

02.10.2018
28-29 вересня здійснилася давня мрія учнів 10-А класу. Разом із своїми вчителями Шохановим С.О. та Залужним А.П. вони вирушили у дводенний круїз, що пролягав через чотири області України - Львівську, Тернопільську, Хмельницьку та Чернівецьку.
Гімназисти побували у фантастичному місті Кам'янець-Подільський, яке  належить до найгарніших міст світу завдяки мальовничому каньйону річки Смотрич та величезній концентрації архітектурних пам’яток. Кам’янець визнаний одним з чудес України і є третім за кількістю пам’яток в Україні.
Десятикласники відвідали улюблену туристами та кінематографістами неприступну Хотинську фортецю (ХІІІ-ХХ ст.), що досі вражає високими 40-метровими стінами, 65 метровою криницею та чудовою панорамою Дністра. Фортеця відігравала важливу роль в житті багатьох діячів світової історії. Вона запам’ятається всім, хто хоча б раз тут побуває.
“Наддністрянська Помпея”, саме так називають печеру Вертебу, тому що за кількістю і багатством знайдених предметів матеріальної культури різних епох не має рівних серед інших печер світу. Довжина ходів печери 8 кілометрів, в ній зажди однакова температура +11 градусів. Вертеба гостинно запросила гімназистів до першого в Україні та світі підземного музею археології трипільської культури та епохи неоліту, в ньому можна оглянути діораму з трипільським посудом, скульптурами та матеріалами археологічних розкопок.

Своїми враженнями від подорожі поділилася Марічка Фарина:
"Наша перша дводенна мандрівка з класом залишила після себе лише найкращі емоції. Адже завжди приємно проводити час із найближчими та найріднішими людьми, творячи спільні спогади. 
Протягом цих днів ми відкривали один одного і нашу країну з нових сторін, відвідали неймовірно красиві місця, здійснили екскурс у історію давніх - Хотинської та Кам‘янець-Подільської фортець, унікальної печери Вертеби, проїхали багато кілометрів.
Я дуже вдячна усім організаторам за те, що ця поїздка стала можливою. Особливе дякую найкращим вчителям і людям, які також взяли участь у цій пригоді".

Інші новини