«Лускунчик» і 5-Б

30.12.2020
Щорічно у Львівській національній опері в сезон новорічних свят балет Петра Чайковського «Лускунчик» збирає повні зали. 29 грудня 2020 р. учні 5-Б класу у супроводі кл.наставника Саганської О.Р. та вчителя музичного мистецтва Лисевич Н.Ф. відвідали захопливу виставу, адже улюблена з дитинства казка Е. Т. А. Гофмана «Лускунчик та мишачий король», дія якої відбувається у Різдвяний вечір, чарує святковим та мрійливим настроєм, дарує неповторні емоції занурення у казковий світ дитячих снів. 

Історія про те, як дерев’яна лялька виявилася зачарованим принцом, який за допомогою доброї й самовідданої дівчинки Марі переміг злого Мишачого короля, – не просто красива казка. Це також розповідь про дитинство, сповнене мрій та казкових снів, в яке так хочеться повернутися.

Музика до балету, написана Петром Чайковським, є найпопулярнішим та найбільш виконуваним твором класичної музики: кожен слухач добре знає «Вальс квітів», «Танець феї драже» чи Арабський танець. Неодмінним атрибутом вистави є яскрава сценографія та видовищні костюми багатьох персонажів казки, що в калейдоскопі подій змінюють один одного.

Інші новини