П'ятикласники у Румунії

10.03.2024
 Ці весняні канікули п'ятикласники провели у Румунії. Спочатку прогулялися стародавніми вуличками міста Сіґішоару, піднялися на Шкільний пагорб "Сходами учнів", відвідали будинок де народився Влад Цепеш (Дракула), піднялися на годинникову вежу міста.  
 Згодом побували у стародавній наскельній фортеці “Rupea”. Надзвичайно сподобалась гімназистам літня резиденція румунських королів Пелеш біля міста Сіная - перший електрифікований замок у світі. Замок Пелеш має 3200 кв. метрів площі, 168 кімнат, 30 ванних, розкішно обставлених і вишукано декорованих. У його фондах  найкращі колекції творів мистецтва східної та центральної Європи, яка включає скульптуру, живопис, меблі, зброю та обладунки, золоті й срібні вироби, вироби зі слонової кістки, порцеляни, килими та гобелени. Колекція зброї та обладунків налічує понад 4000 предметів. 
 Також, учні 5-их класів,  побували у замку Кантакузіно, розташованому у невеликому містечку Буштень в румунських Карпатах. Він оточений парком з водоспадом та фонтанами. Замок став популярним після виходу серіалу «Венздей», тут знімали сцени, які відбуваються з Венздей Адамс в академії Невермор. 
  І нарешті відвідали найбільш легендарний замок Трансільванії розташований у однойменному містечку Бран, який належав графу Дракулі. Збудований в 30 кілометрах на південь від міста Брашов. Наприкінці мандрівки гімназисти відвідали ущелину Біказ -найбільшу і найвражаючу ущелину Румунії. Каньйон знаходиться у Східних Карпатах між Західною Молдовою і Трансільванією. Наприкінці ущелини з під хмар виринає висока скеля, яка помітно виділяється поміж інших. Це - гора Сухардул Мік (1345 м). За горою - величезне озеро Лаку Рошу, або "Червоне озеро". Це - найбільше гірське озеро Румунії. Воно знаходиться на висоті 976 метрів. Усі насолоджувалися надзвичайними краєвидами...
  Учні дуже задоволені румунськими канікулами і з нетерпінням очікують літніх!


Інші новини