"Синтаксична лабораторія у "Кобзарі" Тараса Шевченка"

18.02.2021
17 лютого у 8-Б класі Боцко О.І. провела відритий  урок на тему: "Узагальнення вивченого про головні та другорядні члени речення. Захист проєктів." Вивчаючи синтаксичний матеріал, усі діти групи  мали випереджувальне творчо-тренувальне завдання- знайти відповідні головні чи другорядні члени речення у творах Т.Г. Шевченка, їх проаналізувати, виписати та відповідно оформити роботу як плакат чи презентацію.
Учителька розпочала заняття емоційною розминкою "Букет добрих побажань на літеру свого імені": діти вибирали різнокольорові картки відповідного до свого настрою та зичили добрі слова для однокласників на урок. Далі проводилися цікаві інтерактивні вправи - "Мозкова атака", "Гра". Кульмінацією уроку було представлення учнями своїх проектів. Діти підготували дуже багато прикладів  усіх різновидів членів речення із "Кобзаря". Особливо вразили виготовлені власноруч плакатні презентації. Відчувалося, та й це відзначали самі діти, що учні добре володіють навчальним матеріалом,- саме таке завдання мала творча синтаксична робота. У презентаціях. представлених на мультиборді, діти захоплювалися невичерпними враженнями від Шевченкового слова, яке є взірцем для мовлення кожного українця.  
Результатом цієї тематичної проєктної роботи буде Синтаксичний словничок мови творів Т. Шевченка, який  буде приурочено Шевченковим березневим дням.
"Возвеличу малих отих рабів німих. Я на сторожі коло їх поставлю слово."

Інші новини