Гімназисти долучилися до "Години коду"

07.12.2016

У  Класичній гімназії  учні 5-9 грудня мають можливість долучитися до щорічної  глобальної  ініціативи – «Години Коду» (Hour of Code), яка в цей  період проходить у школах по всьому світу. Метою «Години Коду» – є зацікавлення  програмуванням серед дітей.

«Година коду» стала популярною у 180 країнах саме через свій унікальний формат, який чудово допомагає відчути себе програмістом. У формі гри та зі зрозумілими інструкціями дитина за одну годину вчиться писати код, відразу бачить результат своєї роботи і пишається зробленим. Багатьом дітям це допомагає розпалити інтерес до навчання та розширити світогляд, отримати сертифікат міжнародного зразка. При цьому усе це абсолютно безкоштовно.

Цього року таку ініціативу в Україні підтримало багато Українських зірок, таких як Сергій Притула, Олег Скрипка, Олександр Педан, Павло Табаков та інші, які записали відеозвернення до учнів про участь у «Годині коду».

У цьогорічній «Годині коду» беруть участь усі класи гімназії, але 9-Б, 10-А та 11-Б у понеділок  5 грудня провели свої  #години коду особливо цікаво, оскільки до них на заняття завітав Андрій Музичка – ІТ-спеціаліст компанії «Intellias», який на власному життєвому прикладі розказав про широкі можливості ІТ-спеціалістів, навів приклади міжнародних проектів над якими працював та працює на даний час, а також важливість розвитку цієї сфери. Діти захоплено слухали розповідь ментора, давали запитання, які їх цікавили, адже у них попереду важливий вибір майбутньої професії, то чому б не у сфері ІТ-технологій? По завершенні дискусії усі учні мали можливість написати код для героїв популярної та улюбленої усіх гри «Minecraft».

Але це ще не завершення, #година коду  триває,  в п'ятницю  9 грудня очікуємо ще одного ментора, який  допоможе   нашим учням (9-А, 10-Б та 11-А класів) написати власний  код та отримати реальний результат.

Тому приєднуйтесь до нас, до «Години коду»,  зробіть перший крок на шляху до магічного світу ІТ.

Інші новини