Навчальна екскурсія на "Галичфарм"

24.04.2017
21 квітня учні 7-А класу, разом з вчителем хімії Козак І. І. та класним наставником Середницькою І. Я., відвідали сучасне виробництво на якому застосовуються сучасні біотехнології ПАТ "Галичфарм". "Галичфарм" входить до складу корпорації "Артеріум". Корпорація "Артеріум" працює в галузі, що дбає про одну з найбільших людських цінностей - здоров'я та життя людини. Понад дві тисячі співробітників корпорації щодня роблять вагомий внесок у досягненні гуманної мети. Основою філософії діяльності підприємства є принцип "Ближче до людей". Керуючись цим принципом, сьогодні корпорація "Артеріум" займає провідні позиції в українській фармацевтичній галузі.
«Галичфарм» - це підприємство, яке  є  лідером у сфері виробництва готових лікарських засобів, фіто-хімічних субстанцій на основі екстракції рослинної лікарської сировини. Історія підприємства сягає понад 100 років. Підприємство випускає лікарські засоби з 1911 року. Сьогодні асортимент виробництва налічує близько 87 (з урахуванням форм дозування)  оригінальних лікарських засобів в таких формах випуску як:  ін’єкції в ампулах, таблетки, розчини, екстракти, сиропи та краплі.
Семикласники дізналися про особливості використання сучасних технологій, що базуються на досягненнях хімії та біології.

Враження гімназистів:
 "ГАЛИЧФАРМ" - підприємство, яке люб'язно прийняло учнів 7-А класу на екскурсію. Виробничими цехами нам не довелося мандрувати, але дізнатися історію заснування й розвитку ми змогли зі змістовної лекції менеджера заводу та лаконічної, але дуже влучної, насиченої діючими експонатами виставки. Та найцікавішою частиною нашого заняття виявилася практична хімія. Її загадки і розгадки дуже гарно представив старший хімік заводу. Чого тільки не продемонстрували його знання, ерудиція і практичні навички: нас захопила єгипетська ніч (настала також несподівано, але тільки від змішування рідин), приголомшила великою кількістю за декілька секунд зубна паста для слона, вразила слухняна муза-медуза, заполонила власноруч зроблена концертна азотна імла та люмінісцентна атракція. Захоплення заполонило як учнів, так і вчителів. Шкода, що Гімназія ще не має власної хімічної лабораторії.


Інші новини