Вітаємо з Днем Гімназії!

24.05.2019
24 травня Україна відзначає День слов'янської писемності й культури, а наша гімназійна громада День Гімназії.
Цього дня ми вшановуємо братів-подвижників Кирила та Мефодія, які дали слов'янському світу алфавіт, заклавши тим самим основи церковнослов'янської писемності та фундамент усіх слов'янських літератур.

Культура та писемність – основа існування будь-якого народу, його «генетичний код» та національна скарбниця. Століттями наша культура розвивалась та зрощувала геніїв в різних соціальних сферах.  Їх імена стали відомими на весь світ, як імена людей, що шанують, плекають та славлять рідну землю, примножуючи її літературну та духовну спадщину.  В усі часи ці люди - письменники, поети, прозаїки, театральні та культурні діячі – були носіями моральних та духовних цінностей,  гуманітарними лідерами нашого суспільства. 

Сьогодні, коли українське мистецтво та культура переживають важкі часи, питання захисту суспільної моралі та збереження духовних скарбів нашої нації є надзвичайно важливими, оскільки від їх вирішення залежить майбутнє нашої країни.

З нагоди святкування Дня пам'яті небесних покровителів Гімназії хочемо побажати всім миру та злагоди! Лише любов до власної історії, плекання та примноження культурної і духовної спадщини свого народу є рушійною силою морального та духовного розвитку будь-якого суспільства.

Інші новини