Семикласники ознайомилися із скарбами античних Греції та Риму

19.10.2017
19 жовтня учні 7-Б класу, разом із класним наставником та вчителем латинської мови Хархан С. Я., відвідали Львівський музей історії релігії. Саме цими днями у виставкових залах музею тимчасово експонують частину античних фондів. Як розповіли працівники музею ці пам'ятки потрапили до Львова завдяки археологам, які проводили пошукові роботи на теренах північного Причорномор'я, де колись існували античні поселення. Деякі експонати Музей історії релігії успадкував від довоєнного музею Любомирських.
Найдавніша пам'ятка датується V століттям до нашої ери (тобто їй 2500 років) - чорнолакова чаша або скіфос. Гімназисти оглянули  рідкісну колекцію світильників (їх використовували як в оселях, так і у храмах) та численні зображення богині Деметри. Герої античних міфів і мешканці Олімпу залишилися в мистецтві і після стародавніх часів. Тому виставку доповнили пізнішими, але не менш вартісними живописом, скульптурою та графікою XVI-XX ст.
Семикласники мали чудову нагоду на власні очі побачити матеріальні пам'ятки часів про які вони чули на уроках історії та латинської мови.



Інші новини