Нове життя старим речам! Підсумки проєкту.

25.02.2021
Скоро мине рік як у гімназії розпочався карантин як у всій країні. Саме відтоді почав працювати унікальний для Львова онлайн-проєкт гімназійного гуртка проєктів «Хімія на щодень». Керівник гуртка вчитель хімії І.Козак назвала його «Нове життя старим речам!».
Чому така назва? Гадаємо, всі знайомі з такою проблемою: повний ящик чогось старого, непридатного для вжитку, але позбутись його чомусь шкода. Що ж робити? Викинути та забути? Можливо, звичайно, і так зробити. Але у наш час актуальності питання збереження чистим довкілля учні гімназії запалились ідеєю: навчити один одного і ближніх ДАВАТИ старим речам НОВЕ життя та з користю використовувати перероблене, адже для цього потрібно лише трішки кмітливості та винахідливості. Одним з завдань є також бажання пояснити учням, що старі речі забирають багато вільного простору, забруднюють планету, бо є відходами, не дають дорогу новому, а їх повторне застосування збереже природні ресурси та енергію, які не є вічними, невичерпними.
До проєкту долучилось майже 250 гімназистів, які твердо переконані у намірах зберегти планету Земля чистою, не смітити в рідному домі своєю безвідповідальною діяльністю і навчитись давати нове життя старим речам, продовжуючи їх термін придатності.

Інші новини