Зустріч з Яцеком Мальчевським

17.05.2019
Вивчення літератури дуже часто потребує розуміння епохи, коли створювася твір, епохи, в якій жили герої. Саме з цією метою учні Класичноі гімназіі проводять свої уроки в Національній галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького. Цього разу об'єктом дослідження стали картини Яцека Мальчевського - польського художника- символіста (1854-1929).
Разом із вчителем зарубіжної літератури Овсянниковою О. І. 16 травня десятикласники познайомились із виставкою робіт художника. В його творчому доробку пейзажі, костюмовані портрети, своєрідні інтерпритації релігійних сюжетів, символічні композиції.
Яцек Мальчевський зацікавив учнів цікавими портретами. Не маючи привабливої зовнішності, художник  залишив декілька незвичних автопортретів як в релігійних композиціях ("Христос і Пілат","Христос в Еммаусі"),  так і в портретах костюмованих. Було багато несподіваного: кольорова гама, самоіронія художника , його ставлення до одвічних життєвих цінностей. Загалом, урок, проведений в галереї , став для учнів і одкровенням, і цікавою бесідою, і ще раз довів, що  ми відкрили лише перші  сторінки дуже цікавої книги ЖИТТЯ!


Інші новини