Зустріч з Лесею

25.02.2021
В рамках гімназійного "Уроку звитяги" учні 5-А класу ознайомилися із життєвим шляхом та поетичною творчістю великої доньки України Лесі Українки. Саме 25 лютого цього року виповнюється 150 років з дня її народження. 
Дитячі роки Лесі минали на Поліссі. В краю соснових борів, таємничих лісових озер, росистих лук. Дівчинка росла веселою, жвавою, розумницею і чепурушкою. Була здібною і працьовитою, товаришувала з сільськими дітьми. Разом з братами і сестрами брала участь у народних святах. Одягали українські костюми, співали пісень,   грали у народні ігри. Волинський фольклор вражав дівчинку своєю міфологією з її мавками, перелесниками, русалками.... Маленька Леся так повірила в існування  лісових істот, що в ночі, таємно, бігала  до лісу і шукала там мавку. Пісня, казка, легенда, на все життя полонили уяву майбутньої поетеси.  Пізніше вона написала:

Давно, в дитячий любий вік,

В далекім ріднім краю

Я чула казку. Чула раз,

І досі пам’ятаю

Разом із класним наставником Шохановим С.О. п'ятикласники переглянули документальний фільм про дитинство Лесі Українки та мультфільм "Некмітливий горобець" за мотивами її казки "Біда навчить".

Інші новини