Свято слов'янської писемності та культури в Класичній гімназії

22.05.2015

24 травня в Україні, Болгарії, Сербії, Росії, Білорусі, Словаччині, Македонії, Чорногорії, Чехії відзначають День слов'янської писемності та культури. Свято приурочене до дня вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія – творців слов’янської писемності, яка належить до найдавніших у Європі.

Сьогодні цьому святу присвячуються наукові форуми, проводяться фестивалі, виставки, книжкові ярмарки, поетичні читання, концерти та інші культурні заходи. Цей день є не просто днем пам'яті святих Кирила та Мефодія, а святом єднання всіх слов'янських народів.

22  травня у Класичній гімназії при ЛНУ ім. І. Франка відбувся інформаційний калейдоскоп «День слов’янської писемності та культури», який підготували та провели учні 6-А класу. Гімназисти, вчителі та гості з цікавістю вислухали інформацію про життєвий подвиг святих братів Мефодія та Кирила, про історію створення слов’янської писемності, про минуле і сьогодення української мови. Учасники інформаційного калейдоскопу декламували чудові вірші присвячені рідній мові, а Олена Кулинич та Роксолана Голдун майстерно виконали пісенну композицію «Гімн української мови».

Директор гімназії Юрій Степанович Джала подякував учасникам заходу за можливість ще раз пригадати, а для когось вперше познайомитись з життєписом небесних покровителів нашої гімназії – святих рівноапостольних Мефодія та Кирила.

Інші новини