Хто такі "Діти з пробірки"?

02.04.2019
У пошуках відповіді на це питання учні 10-А класу разом з класним наставником вчителем біології Шохановим С. О. відвідали Медичний центр «Інтерсоно  Medicover Group».   Екскурсія підсумувала знайомство десятикласників із сучасними біотехнологіями.
Медичний центр «Інтерсоно  Medicover Group» є частиною потужної міжнародної мережі медичних закладів Medicover заснованої в Європі у 1995 році. Зараз Medicover активно розвивається в Україні, втілюючи нові стандарти якості медичного обслуговування.
Про діяльність Медичного центру гімназистам розповіла ембріолог Фединяк А. В. Під час презентації "Ембріологія для не ембріологів" провідний спеціаліст Центру повідомила, що за останні кілька десятиліть медицина зробила прорив у розвитку допоміжних репродуктивних технологій. Вони допомагають зачати і народити здорових дітей навіть в тих випадках, які до недавнього часу здавалися безнадійними. 
– Нині єдиним ефективним методом лікування безпліддя є ЕКЗ – екстракорпоральне запліднення або запліднення in vitro. Ефективний він тому, що ми бачимо розвиток ембріона з першого дня і аж до переносу його в лоно майбутньої мами, – пояснила Анна Василівна 
Процес запліднення in vitro відбувається поза організмом матері в умовах високотехнологічної ембріологічної лабораторії. Кожен етап строго відстежується лікарем-репродуктологом. Діти, народжені за допомогою in vitro, нічим не відрізняються від дітей, зачатих звичайним шляхом. Вони абсолютно здорові, про що свідчать чисельні багаторічні дослідження в Європі та США.
Учасники зустрічі одержали кваліфіковані відповіді на свої запитання та мали можливість відвідати кріосховище де зберігається спадковий матеріал, який використовується у репродуктивних технологіях.





Інші новини