Гостинна Тустань зустріла 10-А клас

01.10.2019
Гостинна Тустань зустріла 10-А лагідною сонячною погодою та неперевершеними краєвидами. Коротка у 3D форматі екскурсія в місцевому краєзнавчому музеї дала можливість екскурсантам уявити довготривалий процес будівництва неприступної фортеці. 
Сама природа створила всі умови щоб людина збудувала собі в ній своїми міцними руками та геніальним розумом такий оборонний пункт та ще й житло з господарським додатком! Дбайливо простелена дерев'яна доріжка дозволила нам без особливого надриву піднятися на вершину гори. Сліду про те, що перед нами фортеця, час не залишив, а от про неприступність сперечатися з ним не довелося. Оглядові майданчики й досі підтверджують вигідне географічне положення населеного пункту. За місцевими переказами, скелі Тустані свого часу прихистили військо Б. Хмельницького. 
Побродили, поблукали, позахоплювалися, наситилися неперевершеними враженнями й свіжим повітрям, зробили фотографії на згадку, згодом сіли в автобус і поїхали до Трускавця, щоб бодай на єдину мить оздоровитися цілющими водами "Нафтусі", "Марії", "Юзі". 
Дякуємо Всесвітньому Дню туризму за чудовий нововідвіданий куточок нашої України!


Інші новини